استرس بدون دارو

درمان استرس بدون دارو
در ابتدا بهتر است با انواع استرس و اضطراب آشنا شویم. استرس در زمانی به وجود میآید که فرد احساس خطر و ترس درموقعیت قرار گرفته دارد و در نتیجه دچار علائم ناخوشایند استرس میشود.
هرگاه که شخصی دچار اضطراب می گردد به محرک های اضطرابی واکنش نشان داده که از مقدار طبیعی بالاتر است و می تواند روی فشار خون نیز اثر بگذارد.
در صورت بروز اضطراب و استرس فرد عصبی می گردد، در خود احساس نگرانی غیر قابل کنترل حس می کند، در تمرکز دچار مشکل می گردد و همچنین اختلالاتی در خواب برای او به وجود می آید.
زمانی که مقدار استرس و اضطراب بالا میرود بسیاری از افراد با دارو درمانی آن را کنترل می کنند. روش های دیگری غیر از مصرف دارو وجود دارد که میتواند برای کنترل آن مناسب باشد.
درمان استرس با مشاوره و روان درمانی
در ابتدا مراجعه به مشاوره و روان درمان می تواند متناسب با شدت این استرس و اضطراب مفید واقع شود. با درمان های شناختی و یافتن الگوهای فکری درست تا مقدار زیادی این مشکل برطرف می گردد.
تحریک مغناطیسی مغز و درمان استرس
از روش های مدرن تر به حساب می آید و در آن از انتشار پالس های مغناطیسی به طور پیوسته به منظور تحریک کردن سلول عصبی مغز بهره گرفته می شود. در این روش درمانی هیچگونه دردی حس نمی شود و نیازی به بیهوش کردن فرد و یا بی حسی موضعی نیست. از روش هایی است که تاثیر خوبی داشته و هیچ ضرر و عواقبی نیز در پی ندارد. می توان از این دستگاه برای اختلالات دیگری مانند افسردگی و ترک اعتیاد بهره گرفت.
تحریک الکتریکی مغز و درمان استرس
در این روش درمانی از جریانی ضعیف شده از الکترونیک استفاده می گردد که به وسیله آن سلول های عصبی که در بخش های خاص قرار دارند، تحریک می گردند. این روش نیز کاملاً بی خطر و بدون احساس درد و ناراحتی است. در مداوا نمودن افسردگی نیز کاربرد دارد. روشی خوب و بدون عوارض بعدی به شمار می رود.
نوروفیدبک و بیوفیدبک در درمان استرس
نور و فیدبک نوروتراپی نیست خوانده می شود از تکنولوژی پیشرفته برای درمان مشکلات استرس و اضطراب برای ایجاد تعادل در مغز و بالا بردن نحوه عملکرد آن به کار میرود. با تحلیل و کمک از کامپیوترهای پیشرفته ، مغز انسان تمرینات فشرده ای را می گذراند تا این توانایی را به دست بیاورد که مهارت کافی برای ایستادگی در مقابل استرس و اضطراب را به دست بیاورد. اما این روش نسبت به روش قبلی ماندگاری کمتری دارد.
به غیر از موارد بالا که به آنها اشاره گردید روش های دیگری نیز وجود دارد که رفتاری و سنتی است و اثری از تکنولوژی و روشهای درمانی در آن دیده نمی شود. بسیاری از این روشها از قدیم الایام مرسوم بوده و اثرات خوبی از آن مشاهده گردیده است. در ادامه این مطلب روش های دیگری که برای درمان استرس به کار میرود معرفی می شود.
چای سبز و کنترل استرس
اسید آمینه موجود در چای سبز و التنانین سبب کم شدن ضربان قلب و تعدیل فشار خون میشود و متعاقب آن موجب کم شدن استرس و اضطراب در فرد می شود. البته برای جذب این مواد موجود در چای سبز نیاز به مصرف مناسب و دائمی آن است.
گل ساعتی و درمان استرس
گل ساعتی از گیاهان آرامبخش به حساب میآید که در کم کردن مقدار اضطراب و استرس میتواند نقش مهمی داشته باشد. از این گیاه برای آرامش و درمان نمودن بی خوابی نیز استفاده می شود. اگر پزشک برای شما داروی خواب تجویز کرده است ازین گیاه مصرف نکنید.
دمنوش بابونه و درمان استرس
اگر جزو افرادی هستید که همیشه استرس داشته و بیقرار هستید ترکیبات موجود در گیاه بابونه می تواند اثری چون والیوم در بدن شما داشته باشد. استفاده از دمنوش های گیاه بابونه می تواند در کسب آرامش و کنترل استرس به شما کمک بسیاری کند.
اسطوخودوس و درمان استرس
عطر این گیاه خود به تنهایی توانایی این را دارد که مقدار استرس را در شما کم کند. استشمام بوی این گیاه و مصرف آن میتواند تاثیر چشمگیری در در اختلالات اضطراب و کنترل استرس از خود نشان دهد.
دمنوش و گیاهان دیگر برای درمان استرس
غیر از موارد مطروحه در بالا گیاهانی مانند رازک وجود دارند که حالتی آرامبخش داشته و می تواند استرس شما را کاهش دهد. سنبل الطیب نیز از گیاهان شناخته شده از قدیم الایام در این زمینه است که به سبب وجود التنانین می تواند استرس و اضطراب شما را درمان نماید. در ضمن برای افرادی که به سبب بی خوابی دچار استرس می گردند بسیار مناسب است. سنبل کوهی نیز به همراه دیگر گیاهان آرامش بخش می تواند اثری ملموس داشته باشد.
گیاه دیگر بادرنجبویه است که از قرون وسطا برای داشتن خوابی آسوده و رهایی از استرس استفاده می شده است. البته فراموش نکنید که مصرف این دمنوش باید معقول باشد چون گفته شده است که مصرف بالای گیاه بادرنجبویه خود سبب بروز استرس و اضطراب می گردد.
ورزش کردن و درمان استرس
فعالیت های ورزشی و تحرک دشمن سرسخت استرس، افسردگی و اضطراب است. انجام مداوم و مرتب ورزش می تواند روحیه ای قوی برای مقابله با عوامل استرس زا در شما به وجود آورد.
درمان ۲۱ دقیقه ای و درمان استرس
گفته شده است افرادی که دچار استرس و اضطراب می گردند، کافیست ۲۰ الی ۳۰ دقیقه فعالیتی کنند که به سبب آن ضربان قلب بالا رود. این گونه فعالیت ها مهم نیست که از چه نوعی هستند. فرد میتواند طناب زدن، دویدن روی تردمیل، بالا رفتن از پله ها و… ضربان قلبش را بالا ببرد . حتی در سادهترین حالت پیاده روی تند می تواند این اثر را داشته باشد.
تنفس و درمان استرس
حبس کردن نفس و تنفس های عمیق می تواند در کاهش استرس موثر باشد. اگر تمرینات یوگا و مدیتیشن را انجام داده باشید با این نحوه از تنفس آشنایی دارید. تکنیک و فرمول این روش ۴- ۷- ۸ است. بدین نحو که با چهار شماره از طریق بینی نفس بکشید، سپس نفس خود را به مدت ۷ ثانیه حفظ کرده و در هشت شماره به آرامی آن را از طریق دهان بیرون دهید. برای کنترل و درمان استرس انجام این تمرین حداقل دو بار در روز توصیه می شود.
در مواجهه با استرس فوراً چیزی میل کنید
در بسیاری از مواقع انسان در اثر گرسنگی و یا افت فشار خون دچار استرس میشود. بهتر است برای خود میان وعده های سالم مانند آجیل و دانه های روغنی، شکلات تلخ، یک فنجان چای و… در نظر بگیر. به طور کلی رعایت رژیم غذایی سالم که بتوانند مواد مفید و مغذی به همراه ویتامین و املاح را به بدن برساند، برای کنترل استرس و درمان آن مفید است.
برای درمان استرس صبحانه را فراموش نکنید
طبق بررسی های انجام شده بسیاری از افرادی که در خود استرس و اضطراب حس میکنند، افرادی هستند که از خوردن صبحانه طفره می روند. میتوانید یک تخم مرغ برای صبحانه میل کنید زیرا این ماده غذایی منبعی از کولین است. کمبود کولین در بدن سبب افزایش استرس می شود.
امگا ۳ و درمان استرس
همانطور که خود می دانید فراورده های روغن ماهی برای سلامت و قلب مفید هستند. روغن ماهی از عوامل جلوگیری از افسردگی است و همچنین می تواند از بروز اضطراب و استرس نیز جلوگیری کند.
گرم نگه داشتن و درمان استرس
طبق تحقیقات انجام شده گرم کردن بدن سبب میشود که تنش کاهش یابد و در نتیجه استرس و اضطراب به کمترین مقدار برسد. شاید یکی از دلایلی که باعث می شود ورزش استرس شما را کم کند، گرم شدن بدن شماست. در هنگام مواجهه با استرس بهتر است کنار آتیش بنشینید، آفتاب بگیرید و یا یک چای گرم بنوشید.
برای درمان استرس مدیتیشن را فرا بگیرید
با تحقیقات فراوان دانشمندان متوجه شدند انجام تمرینات مدیتیشن که ریشه سنتی و شرقی دارد، می تواند اثرات شگفتانگیزی در درمان استرس و اضطراب داشته باشد. در زمان مدیتیشن و تمرینات ذهنی فرد در لحظه حال زندگی می کند و آن چیزی را حس میکند که در حال وقوع است نه آن چیزی که قرار است اتفاق بیفتد و یا از آن هراس دارد.
می توانید به منظور یادگیری تکنیک های انجام مدیتیشن آن را در همه حال انجام دهید. مهم نیست در کجا قرار دارید و یا در چه حالتی از وضعیت جسمی هستید. به حالت نشسته، خوابیده و حالتی که به جسم شما آرامش می دهد می توانید تمرینات مدیتیشن را انجام دهید و به مرور زمان اثرات آن را علاوه بر کم شدن استرس و اضطراب، در زمینه های مختلف دیگر زندگی خود نیز مشاهده کنید.
آگاهی از ذهن و درمان استرس
در ابتدا باید درک کنید و بفهمید که چه چیز باعث ایجاد استرس در شما شده است. آگاهی از وضعیت روحی روانی قدم اول در کنترل استرس شماست. سعی کنید این تکنیک را بیاموزید و سپس با صحبت های درونی مثبت در صدد کاهش استرس و مهار آن باشید. می توانید با یادگیری تکنیک آرام سازی هیجانات و اضطرابات خود را حتی در شرایط شدید کنترل نمایید.
با داشتن سبک زندگی سالم اعم از رفتارهای اجتماعی، تغذیه، ورزش و… تا حد بسیار زیادی قادر در کنترل استرس و اضطراب هستید. اگر این روش ها را به طور پیوسته انجام دهید و از به وجود آمدن شرایط استرس زا جلوگیری کنید، با آسودگی خاطر به زندگی ادامه داده و نیاز به قرص و دیگر داروها برای درمان استرس نخواهید داشت.
درباره عرفان کیهانی نژاد
عرفان کیهانی نژاد متخصص دیجیتال مارکتینگ میباشد که اکنون در این وبسایت به مدیریت سئو و بهینه سازی این وبسایت پرداخته
سایر نوشته های عرفان کیهانی نژاد
دیدگاهتان را بنویسید